fredag den 1. november 2013

Rejs til Victoria Falls, Zimbabwe og Zambia

Victoria Falls i Zimbabwe og Zambia er en af Afrikas største naturoplevelser. Disse dramatiske vandfald, som er en del af den mægtige Zambezi-flod, er absolut værd en tur, hvis du befinder dig i det sydlige Afrika. Området er super grønt og stier er sat op for dig at gå rundt og tage i hele visningen. Fra Zimbabwe kan du se vandfaldet, da de "udgyde" i Zambia, og i Zambia, kan du bogstaveligt talt stå på toppen af faldet og se vandet flyde alle omkring dig.

Se Victoria Falls fra Zimbabwe og Zambia

Du bør helt sikkert se vandfaldene fra den zimbabwiske side, hvis ikke begge. Og det er ikke ligesom du gå til et sted for at se på vandet i ti minutter og gå Victoria Falls hjem. Der er et helt netværk af stier og fordi Victoria Falls er meget spredt ud, du kan sagtens bruge en time eller to gå omkring ser drama af den magtfulde vand fra flere udsigtspunkter. Bare husk, at du vil højst sandsynligt få våde, hvis ikke gennemblødt!

Den zambiske side af faldet ses bedst med en guide, da sporene er ikke så indlysende, og du ønsker at være forsigtig med ikke at fare vild derude. Fra den zimbabwiske side kan du se folk gå helt op til kanten og faktisk dykke ned i en lille dam placeret lige under toppen af vandfaldet! Det lignede den mest adrenalin fyldte svømmetur du eventuelt kunne opleve. Zambezi floden omgiver dig i alle retninger, til venstre, til højre, bag dig, foran dig, over dig og under dig.

Victoria Falls, Zimbabwe, Zambia
Victoria Falls, Zimbabwe, Zambia
Den zambiske side set fra Zimbabwe Efter at have tilbragt en dag tager i majestæt af Victoria Falls, kan det være tid til at lære lidt mere om deres historie. Livingstone har et museum, der sandsynligvis vil præsentere dig den nødvendige viden, der forventes af dig, når du kommer hjem.

Skal jeg blive i Zimbabwe eller Zambia?

Grænsen mellem Zimbabwe og Zambia Her er et interessant spørgsmål. Når du besøger Victoria Falls har du to primære muligheder for steder at bo. Du kan vælge at bo i byen hedder Victoria Falls, "Vic Falls" blandt lokalbefolkningen, i Zimbabwe, eller du kan bo i Livingstone i Zambia. På grund af den nuværende tragiske sociale situation i Zimbabwe kan det være lettere fra et praktisk synspunkt at vælge Zambia. Fra en social og ansvarlig synspunkt er valget ikke så indlysende som Zimbabwe har desperat brug for din virksomhed! Hvis du bor i området i mere end to nætter, bør du bruge mindst en af dem i Zimbabwe.

Der er et par gode backpackers og resorts i Vic Falls og enhver afstamning guidebog (jeg brugte Lonely Planet ene og kunne lide det), vil hjælpe dig med at finde din slags sted.

Aktiviteter i Livingstone og Victoria Falls

Det bør også nævnes, at der er en hel vifte af aktiviteter, du kan engagere dig i løbet af dit ophold i Livingstone eller Victoria Falls. Aktiviteterne er absolut rettet mod turister, og derfor temmelig dyrt. Men hvis du har det budget, du kan gøre alt fra elastikspring over Zambezi, helikopterture over vandfaldet, fiskeri, rafting, boogie boarding (!), krydstogter ved solnedgang og meget mere. Skal du vælge en, så tag den mindst adrenalin fyldte, krydstogtet. Grundlæggende er det en lille båd, der tager dig og 20 andre ud ved solnedgangen og fodre dig med alle det kød, øl og vin, du kan indtage i to timer. Du kan også se et par flodheste mens du er derude. Kort sagt: en stor oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar