lørdag den 9. november 2013

En guide til skjulte perler i Malaysia

Der er mere i Malaysia end de fleste mennesker kender til. Der er det urbane Malaysia eller Kuala Lumpur, byen med den storslået smukke arkitektur, herunder de berømte Petronas Towers, og så er der det vilde, utæmmede Malaysia: strande, øer, bjerge, regnskove og koralrev. De strande og øer, især er uden sidestykke i skønhed og eventyr, men der er nogle, som de fleste mennesker ikke engang kender. Det er her, du skal gå, simpelthen fordi de ikke er overrendt af turister, og derfor får du opleve crème de la crème af fredfyldte og fantastiske ø liv.

Langkawi

Pulau Langkawi er en øgruppe bestående af 99 øer (eller 104, når tidevandet falder) ud for den vestlige kyst af Malaysia. Langkawi, den største ø er den mest kommercielle og indeholder en lufthavn og en færgehavn. Et højdepunkt i denne ø er, at det er en af de tre toldfrie øer i Malaysia, de to andre er Labuan og Tioman. Pentai Cenang, nær øens sydvestlige spids, opstod der som et turistområde på grund af dets nærhed til lufthavnen. Det giver en spændende atmosfære, med en bred vifte af gadebutikker, restauranter og barer langs stranden. Strandene er også fyldt med vand aktiviteter såsom bananbåd, jetski, para-sejling osv., der kan betales ned til rimelige priser.

Telaga Tujuh, Langkawi, Malaysia
Telaga Tujuh, Langkawi, Malaysia
De syv brønde vandfald eller Telaga Tujuh, betragtes som en af de smukkeste vandfald i Langkawi og er en stor turistmæssige attraktion. Herfra kan du enten gå til bunden af vandfaldet, hvor der er puljer for børn at plaske rundt i, eller hvis du er mere eventyrlystne kan du gå op 638 trin gennem regnskoven til toppen af vandfaldet, som har nogle af den smukkeste udsigt over Pentai Kok og Burau Bay. Der er puljer her så godt og naturligt rock- slides så godt for folk i alle aldre.

De mange øer i Pulau Langkawi gør Island hopping anden konkret skal -do på listen over aktiviteter. Mange rejsearrangører inden Pantai Cenang gør Island hopping pakker af enten 4 timer eller 8 timer, afhængig af din bekvemmelighed. Dette er en fantastisk måde at udforske de mindre turistede, uspolerede områder, og hvis du går i grupper af 10, vil det ikke koste mere end RM 30 per person.


Pangkor

Pulau Pangkor er det perfekte tilflugtssted destination. Dette er en ø, der bryster sig i at tilbyde den rolige, afslappede malaysiske strand oplevelse, at mange af de større destinationer ikke kan give. Dette er, hvor du går til et pusterum fra anstrengende daglige rutine i bylivet. Pulau Pangkor er en ø ud for kysten af Perak i det nordvestlige Peninsular Malaysia. Det er historisk set et tilflugtssted for de lokale fiskere og handlende, og derfor en af de største attraktioner, udover de sandstrande, er de lokale autentiske malaysiske fiskerlandsbyer og frisk fisk og skaldyr. Jeg kan personligt anbefale en fænomenal kulinarisk oplevelse der. Pasir Brogok er det første udviklede stranden og er den mest populære blandt turister, med faciliteter til kajak, fiskeri, snorkling, dykning etc. Coral Bay dog anses den bedste vestkyst strand med naturskønne solnedgange og klare smaragdgrønne vand på grund af tilstedeværelsen af kalksten.


Tioman

Pulau Tioman er en ø ud for østkysten af Malaya hyldet som et geologisk vidunder, økologiske paradis og en af Sydøstasiens smukkeste rejsemål. Hvis du er interesseret i dykning, surfing eller bare slappe af ved stranden, er dette det sted, du har brug for at få rabat på. Tioman er også en af de tre toldfrie øer i Malaysia, de to andre er Langkawi og Labuan.

Pulau Tioman, Malaysia
Pulau Tioman, Malaysia
Der er et par strande omkring Tioman hvor færgen kunne slippe du til, men jeg vil anbefale at få ud på Tekek, hovedbyen, og derefter få en firhjulstrækker til Juara strand. Den nominelle pris for et køretøj er et maksimum på RM 70, uanset antallet af mennesker, men studehandler er her nødvendigt for at nå denne pris. Manglen på nem adgang betyder Juara strand er for det meste isoleret, men alligevel er det en af de smukkeste strande med dens krystalklare vand og frodige tropiske bevoksning. For de interesserede, snorkling og dykning pakker kan bookes i Juara eller Tekek og er utroligt med Tioman verdenskendte undersøiske scene. Man kan også gå surfing, kano, havfiskeri osv.


Perhentians Islands

Nu sidste og formentlig den bedste af dem alle er Perhentian Islands. Denne består af to øer: den overkommelige, backpacker paradis, Pulau Perhentian Kecil (Small Perhentian Island), og et dyrere taget hensyn mod familier, Pulao Perhentian Besar (Large Perhentian Island). Hvis du få rabat på den ene af øerne, kan du altid gå til den anden ved hjælp af en Sea taxa. Elektriciteten her er meget begrænset, så de fleste hostels eller hytter, især i Kecil , har kun elektricitet fra 18:00 til 08:00 . Ikke desto mindre med hvide sandstrande og vandet så klart at man kan se sandet nedenunder (ingen løgn!), Kan jeg forsikre dig, at du ikke vil ende med at bruge meget tid på dit værelse. Jeg ville helt klart anbefale at få en høj SPF faktor solcreme men fordi solen her er ganske barsk. Min personlige favorit var Kecil , mest fordi det er en yngre publikum , og hytter var mere til mit budget , men Besar har pænere resorts. Valget afhænger helt af den type erfaring, du er på udkig efter. Der er ingen hæveautomater på øerne og meget få steder accepterer kreditkort så sørg for at du har penge nok på hånden til dit ophold.

Perhentian Islands, Malaysia
Perhentian Islands, Malaysia
Snorkeling er en aktivitet, du unægtelig nødt til at gøre, mens du er derude. Du kan få snorkling pakker af 6-8 spots for RM 30, og det er hver en øre værd. Ud over koraller og fisk, er Perhentians også hjemsted for havskildpadder og mange arter af hajer. For dristigere, Perhentians byder også på nogle store dyk med synlighed i 10-20 meters rækkevidde. Hvis du er interesseret, "Turtle Bay Divers" er en anbefalet dykkercenter på begge øer. Hold dine øjne ud for utrolige pakker online, der omfatter aktiviteter, mad og resorts på begge øer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar