fredag den 15. november 2013

Ting du skal opleve i Washington DC

Washington DC ligger nær midten af den østlige kyst i USA. Det er 370 kilometer syd for New York, mindre end en times kørsel til Baltimore og lidt mere end to timer til Philadelphia. Byen ligger i nærheden af store Chesepeake Bay omkring 160 kilometer inde i landet fra Atlanterhavet. Det omkringliggende landskab er næsten fladt med nogle blidt bølgende bakker og lavvandede dale. Sommeren kan blive meget varm med temperaturer ofte over 27 grader i løbet af juni til august. Vintrene kan være ganske koldt med temperaturer intermitterende falde til under frysepunktet fra december til marts. Der falder et beskedent niveau af nedbør jævnt fordelt over hele året. Lejlighedsvis kan atlantiske storme bringe store regnmængder eller kan dumpe store mængder sne over området om vinteren.

Washington DC er mere end en by, men ikke helt en stat. Det er et ”distrikt” skabt af Kongressen i USA i 1790 som et sted at mødes og handle deres anliggender i regeringen. Det var oprindeligt en 15 kilometer , firkantet jord skrævende Potomac -floden mellem Virginia og Maryland. De kaldte det District of Columbia og navngivet den nye hovedstad, der skal opføres inden for, Washington til ære for den grundlæggende fader og første præsident.

En by planlagt af en fransk ingeniør

Washington DC er en af de få byer i USA, der blev bygget efter en plan. I 1790 hyrede præsident Washington en fransk ingeniør fra Lafayette hær navngivet Pierre L' Enfant at designe en glorværdig hovedstad ligner Paris. Det komplette navn på byen er Washington, District of Columbia. De fleste mennesker kalder det Washington DC eller bare DC.

I dag er Washington DC en by af sort og kontrast. Det centrale område er smukt designet med brede avenuer foret med prægtige bygninger og monumenter, der er i rummelige grønne parker. De omkringliggende kvarterer varierer fra moderne kommercielle distrikter og opskalere boligområder etniske enklaver og arbejderklassen kvarterer. Byen huser et utal af arbejdere, diplomater, politikere og indvandrere fra mange lande. Det er en af de mest kosmopolitiske byer i USA med mange etniske kvarterer og restauranter byder på en bred vifte af eksotiske køkkener. Forstæder samfund i nærliggende Virginia og Maryland house en hær af offentligt ansatte og virksomheder støtter driften af vores store føderale bureaukrati.

Det meste af det er gratis

Det Hvide Hus, Washington DC
Det Hvide Hus, Washington DC
Der er meget at se i Washington DC og det meste af det er gratis. Du kan tour US Capitol Building, Det Hvide Hus, Højesteret og mange føderale offentlige organer som Bureau of Gravering og udskrivning (hvor de udskrives penge) og Federal Bureau of Investigations (FBI). Du kan besøge Washington Memorial, Lincoln, Jefferson og Roosevelt Mindesmærker. Du kan se Arlington National Cemetery, Vietnam Memorial, Korean War memorial og Slaget ved Iwo Jima memorial. Du kan endda bruge flere dage touring de mange dele af Smithsonian Institute , en af de største og fineste samling af museer i verden . Intet af det vil koste noget!

Washington Memorial, Washington DC
Washington Memorial, Washington DC
Washington DC byder på mange historiske og pædagogiske attraktioner, en række af kulturelle og underholdning aktiviteter, masser af multi- etniske madoplevelser og en vifte af shopping muligheder. Uden for byen, er der mange borgerkrig slagmarker inden for en kort køretur, og præsident Washingtons hjem på Mount Vernon er lige syd for DC. Havnebyen Baltimore og Anapolis, hjemsted for US Naval Acadamy, er inden for en times kørsel. Selv Piladelphia og New York ligger inden for en halv dags kørsel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar