fredag den 19. juli 2013

11 grunde til at besøge Cape Town

Med så mange fantastiske destinationer at vælge imellem, kan det være svært at vælge, hvor du vil tilbringe din ferie tid hvert år. For dem af jer, der stadig arbejder ud af, hvor du vil gå i 2013, vil vi gerne foreslå dig at tage et alvorligt kig på Cape Town, Sydafrika.

For mange rejsende, er turen til Sydafrika lang, hvilket betyder, at det ender med at få forvist til "once in a lifetime"-status og ofte bliver udskudt til fordel for ture til steder tættere på hjemmet. Men Cape Town - og faktisk hele Sydafrika - indbyder til mere end ét besøg. Ikke kun, hvis du holder lægge det ud, hvem ved, hvornår du nogensinde komme der.

Det er derfor vi tilskynde til en tur til Cape Town i år - men ikke bare tage vores ord for det. Tjek disse 11 gode grunde til, at du skal være besøger Cape Town i 2013.

1. Table Mountain er et af de nye 7 vidundere

Table Mountain, Cape Town, Sydafrika
Table Mountain, Cape Town, Sydafrika
Der er masser af gode grunde til at have at komme til toppen af Table Mountain på din liste over must-do aktiviteter, mens du er i Cape Town - herunder den spektakulære udsigt over byen, 360-graders tovbane ride op og ned, og mulighed for at tjekke ud ", se verdens mindste floral rige" fra dit liv listen. Men fra 2012, er der en endnu nyere grund - Table Mountain blev kåret som et af de de nye 7 natur vidundere. Efter en årelang proces med verdensomspændende afstemning, viste Table Mountain sig at være en af de store vindere, og blev officielt indviet i december 2012.

2. Du kan gå fra vin snob til adrenalin-junkie på 24 timer

Mangfoldigheden af landskaber og oplevelser man kan have i Sydafrika er svære at slå, men du behøver ikke engang at forlade Western Cape at køre farveskala af ferie øjeblikke værd at skrive hjem om. Tag en dagstur fra Cape Town til vin regionen omkring byer som Stellenbosch og Franschhoek at prøve, hvad vinproducenter gør med Sydafrikas unikke sorts (Pinotage) - og tilbringe den næste dag sparke dit hjerte tilbage i højt gear med aktiviteter som kitesurfing, quad- ridning, wakeboard, eller endda haj bur dykning.

3. Pingviner? Ja, pingviner.

Vi er vant til at få begejstrede for det store spil vi forventer at se på en sydafrikansk safari, men pingviner? I Afrika? Åh, ja. De små afrikanske pingviner, der kalder Cape Town Boulders Beach hjem er en af byens mest hvin-fremkaldende attraktioner (lægge særlig vægt på parkeringspladsen advarsler om kontrol under din bil for pingviner, før du kører ud), men for disse sjove små fugle for at virkelig efterlade et varigt indtryk, du bliver nødt til at planlægge et stop på det sydlige Afrika Foundation for Bevarelse af kystfugle (SANCCOB). De fine folk på SANCCOB arbejde for at redde og rehabilitere havfugle, og du kan endda vedtage en pingvin chick at hjælpe deres indsats.

4. Det er hjemsted for verdens mest trendy hotel

Cape Town har sin andel af fantastiske hoteller - det luksuriøse Cape Grace på V & A Waterfront kommer til at tænke, som gør funky Daddy Long Legs Art Hotel - men kun én hotel i Cape Town blev kåret som verdens mest trendy af originalen i 2012: Villa Zest Boutique Hotel. Med kun syv værelser, er der en reel vægt på high-end og unikke møbler (for det meste med 1970s-stil). Den placering i Green Point giver gæsterne nem adgang til V & A Waterfront samt masser af gode restauranter, klubber og barer.

5. Nelson Mandela bliver 95 i år

Et af de mest ikoniske figurer i Sydafrikas historie, Nelson Mandela er sjældent i offentlighedens søgelys længere - men hans legende kaste skygger over hele landet. Der er mange byer i Sydafrika, der gøre krav på nogle aspekter af hans historie, herunder Cape Town. Ingen besøg i byen er fuldstændig uden en tur til se Robben Island lige ud for kysten, hvor Mandela blev afholdt for 18 af sine 27 år i fængsel. Der er regelmæssige Robben Island ture, hvor du kan se Mandelas fængselscelle og høre fra andre mennesker, som blev fængslet sammen med ham.

6. Du kan besøge (næsten) Afrikas sydspids

Spidsen af Kap-halvøen - Cape Point - er ikke helt Afrikas sydspids, men det er tæt på. Og hele halvøen er en del af Table Mountain National Park, så det er en fantastisk natur så godt. Der er omfattende vandre-og mountainbike stier på Cape Point, nogle strande (herunder et par kun kan nås ved at vandrere, hvilket gør dem langt mindre overfyldt), og en kommanderende synspunkt på Cape Point Lighthouse. Vær på udkig efter dyreliv, også, herunder zebra og bavianer, selvom du helt sikkert vil få lyst til at give bavianer en bred køje (de er ikke bange for mennesker, og de vil bide!).

7. Et af verdens største restauranter er en kort køretur væk

Gemt væk i regionen vin by Franschhoek er en af de største restauranter i verden - Le Quartier Francais 'Tasting Room. Den LQF er et boutique hotel, og Tasting Room er dens internationalt anerkendte menu-less restaurant. Du skal blot foretage en reservation og spise hver overraskende og fantasifulde kursus, der er præsenteret. Selvfølgelig vil for at komme i du har bog måneder i forvejen, så det er noget til at planlægge, foodies. Hvis du ikke kan få en reservation (eller ikke har råd til spisning splurge), reservere et bord på LQF fælles Room restaurant i stedet - det er drevet af samme kok, selvom langt mere afslappet (og der er faktisk menuer).

8. Du kan tage en safari i Western Cape

Kruger National Park, Sydafrika
Kruger National Park, Sydafrika
Du har måske hørt om Kruger National Park, den mest berømte vildtreservat i Sydafrika, men vidste du, du kan gå på en safari højre i Western Cape? Den ideelle safari erfaring er mindst et par dage, men du kan gøre det til en side-tur fra Cape Town i stedet følelse som du har brug for at hovedet til den modsatte side af landet. Hvad mere er, de dyr, du vil se i Western Cape (og hvis du ønsker at vove lidt længere, langs Garden Route) er anderledes end dem, du ville se på safari i den østlige del af Sydafrika. Hoved hjem med evnen til at skelne mellem forskellige typer af zebraer netop baseret på deres striber, og du er sikkert bevæbnet med unikke cocktailparty samtale.

9. Du kan feste som en rockstjerne

Al denne snak om fine vine, historiske monumenter, og safarier er stor, men hvad gør man natten i Cape Town? Party med de lokale, selvfølgelig. Byens natteliv er legendarisk, som det er forkærlighed Cape Towns beboere har for at omfavne alle muligheder for at nyde deres by, indtil de små timer. Der er natklubber på strande, nye hotte barer på hustage, og klubber langs Long Street i byens centrum. Hvis du er en nat ugle, vil du elske denne chance for at obligation med andre, ligesom dig. Bare planlægger at sove i den næste dag.

10. Du vil se og blive set på de smukke strande i Clifton

Cape Town strande er smukke, men de har tendens til at være mere for udseende end aktivitet - at vand er virkelig koldt. Alligevel Clifton kvarter i Cape Town har nogle af de smukkeste strande i byen - så det er ikke overraskende, at det er også en af de ritiziest kvarterer. For besøgende, er dette en ideel ramme for en dag brugt på stranden. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du vil betale pant på den beachside palæ, du bare brug for at nyde den smukke udsigt, der kommer på dig fra alle sider. Masser af Cape Towns lokale chef for Clifton strande, uanset om de bor der eller ej, så har du masser af store selskab på en solrig sommerdag.

11. Cape Town vil efterlade dig sulten efter mere af Sydafrika

Som enhver god appetitvækker, vil Cape Town tilfredsstille så den samtidig skærper din appetit. Der er så meget mere til Sydafrika - den herlige Garden Route, den historiske by Port Elizabeth, den subtropiske strand by Durban, dyreliv reserver KwaZulu-Natal, og meget mere. Uanset om du tager dig tid til at udforske det hele i én tur, eller du planlægger at vende tilbage, vil Sydafrika har altid store overraskelser i vente for dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar