lørdag den 27. juli 2013

Singapore en moderne og international storby

Kulturel smeltedigel og blændende eksempel på regionens økonomiske succeser, velhavende og dynamisk Singapore overvælder sanserne for førstegangs besøgende.

Den tidligere britiske handelsstation og koloni har udhugget en unik niche for sig selv i de seneste par århundreder, i dag tilbyder en levende kombination af ultra-moderne skyskrabere, rester af tropisk regnskov, ambitiøse turist udvikling, lejlighedsvise påmindelser om kolonitiden, samt en sortiment af farverige etniske byområder såsom Little India, hver med en karakter meget af sine egne.

Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved denne lille, men travle by-state er dens renlighed - ja, er det undertiden kritiseret for sine mange tilsyneladende smålige regler, såsom forbuddet mod tyggegummi - men niveauet for grov kriminalitet er meget lave, og det er en af verdens sikreste steder at besøge. Trods sin snarere hygiejniseret ry, selvom Singapore er i virkeligheden noget, men kedelig. Den besøgende er forkælet for valg, når det kommer til ting at se og gøre: det kan prale museer og floden ture, rigelige grønne områder, et pulserende natteliv, et rigt kulturliv mix, og en hel planet værd af madoplevelser.

Singapore by
Singapore by
Alt dette betyder, at byen byder på et sandt festmåltid for sanserne, en berusende blanding af det velkendte og det eksotiske. Selvom indkvartering er stadig pebret i forhold til andre lande i regionen som helhed byen passer til de fleste budgetter og præsenterer en glad kollision mellem modsætninger. Når det kommer til mad, for eksempel, er endda velhavende Singaporeans så tilbøjelige til champion fantastiske nudler i en fødevare marked, som de er til begejstrede gastronomi i et førende hotel restaurant.

De seneste år har set byen virkelig presser på for anerkendelse som en international turistdestination i sin egen ret, snarere end som et sted for en kort mellemlanding og lidt shopping. Der har været meget betydelig investering i turistfaciliteter, såsom to store kasinoer, Marina Bay Sands og Resorts World, som har slynget Singapore i den store liga af gambling destinationer. Selv om der var moralske indvendinger mod opførelse i ægte singaporeansk stil disse blev vinket til side i navnet på den økonomiske vækst.

Disse nye udviklinger er ikke kun om poker og blackjack, men derimod sigter mere bredt på at udvikle turismen i et land, der mangler de naturlige attraktioner sine naboer. Resorts World er blot ét aspekt af udviklingen på Sentosa Island, som også omfatter en forlystelsespark og museer, Marina Bay Sands er en del af et videreudnyttelse projekt, der inkorporerer store boulevarder, barer og restauranter - plus det forbinder op til et nyt botanisk have. Singapores skyline bliver løbende genopfundet og føjes til og hjælpe med at give stedet en dynamik, som belønner gentagne besøg.

Denne iver for at bygge nye attraktioner er blevet afspejlet af byens succes med at afholde internationale begivenheder, den mest bemærkelsesværdige af dem er Formel1 motorsport. Lukning mange centrale gader for den første nat kapløbet om at blive medtaget i kalenderen, Singapore fejrer den årlige begivenhed i stil med (blandt andet) forestillinger med internationale musik stjerner. Det kan være småt, men dette er ikke en by, som er tilfreds med at gøre ting ved halvdele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar