onsdag den 10. juli 2013

Velkommen til Montpellier, hurtigst voksende by i Languedoc

Montpellier virkelig er speciel. Hvad mere er - meget få mennesker uden for Frankrig har forstået præcis hvor fantastisk en by dette er. Brede boulevarder foret med skyggefulde platantræer, en enorm bilfri centrale torv lagt ud i 1700-tallet omgivet af elegante balustraded bygninger, selv en stor triumfbue - you name it, Montpellier har fået det. Åh, og det er kun få minutter væk fra stranden, også.

Hvis du er i markedet for smarte butikker, designer vinbarer, elektronisk musik og kunstfilm, så Montpellier er stedet for dig. Languedoc-Roussillon hovedstad er nok den smarteste sted på Frankrigs sydkyst, og det er bestemt trækker i spillere. En ekstra 18.000 folkemusik gør Montpellier deres hjem hvert år, og den spirende studerende befolkning (anslået 70.000) betyder, at nattelivet, mode og café kultur har en tendens til at tage højde for Bright Young Things, med en rimelig portion up-market vinbarer, moderne restauranter og smarte butikker målrettet det store fællesskab af advokater og læger.

Place de la Comédie, Montpellier
Place de la Comédie, Montpellier
Besøgende har tendens til at starte deres Montpellier sightseeing på den centrale flade af Place de la Comédie, forført af sin café terrasser og imponerende, 19. århundrede operahus. Alt sammen meget godt, men for at undslippe irriterende turister, og lørdag eftermiddag out-of-towners, hot fod det op kun fodgænger-feje af Montpellier rue de la Loge i gamle, mest attraktive del af byen kaldet l'Ecusson.

Spis, drik og vær glad

Halvvejs op på højre, gaden udvider ud til at danne en firkant dækket café stole og borde: velkommen til at placere Jean-Jaurès, hjemsted for Montpellier studerende og andre tyve-somethings (den rigelige weekend brunch på Pain et Cie anbefales) . Hovedet op på gaden, hænge en højre lige før præfekturet (ved siden af posthuset), og du vil ramme Place Marché Aux Fleurs, og på den anden side af Montpellier Préfecture ligger petite, men perfekt dannede Place Chabaneau. Begge er ideelle for folk-ser og en pre-dinner apéro, på den tidligere, er Le Café de la Mer et venligt, veletableret Montpellier gay tilholdssted, mens sidstnævnte Esprit Vin er de unge professionelles bar valg.

Le Comptoire de l'Arc, Montpellier. Et væld af vinbarer har for nylig dukket op i Montpellier, champignon-lignende, og de er en fantastisk måde at prøve regionens mange gode appellationer og Vins de Pays. Blandt de bedste er Le Comptoir (rue du Puits-du-Temple), Mi Barrio (rue du Plan d'Agde) og Times Café (rue des Teissiers), alle inden for spytte afstand af kirken i Montpellier skytshelgen, St. Roch. Velvalgte vinlister, velsmagende fade (tror frisk baguette parret med oliven tapenade, soltørrede auberginer, paté, garlicky charcuteri og geder ost) og en buzzy vibe gør for value-for-money gode tider.

Tage lidt tid til at vandre rundt i smukke gamle bygninger og elegante hoteller particuliers (private palæer) af Montpelliers historiske centrum, gå ikke glip af det 14. århundrede Cathédrale de Saint Pierre, det 16. århundrede botaniske haver (le Jardin des Plantes), og den imponerende Arc de Triomphe lookalike i slutningen af rue Foch (se nedenfor). De smalle tilbage gader og attraktive pladser i Montpellier 'Ecusson' er pakket med bistrots serverer sydfranske køkken, Place Candolle og Place de la Chapelle Neuve er perfekte til udendørs spisning.

Med sine to Michelin-stjerner, moderne indretning og store spisestue, er Le Jardin des Sens stedet at spendere i Montpellier, men der er umpteen mere accessibly prissat gourmet indstillinger, ligesom Les Vignes (rue Bonnier d'Alco, lige ved Place Marché aux Fleurs) Prouheze Saveurs (avenue de la Pompignane), La Réserve Rimbaud og dens fabelagtige terrasse ved floden (avenue St. Maur) eller La Maison de la Lozère (rue de l'Aiguillerie). På boulevard Louis Blanc, serverer Le Baloard well-priced moderne fransk billetpris i en funky indstilling, eller for en mere eksotisk oplevelse, prøv Nuniki er stor værdi sushi på rue Terral eller Laotion køkken i ydmyge, opmærksomt prissat Bane Lao (rue Rhin et Danube).

Must-see, must-do - The Opera House, Montpellier

Moderne  kultur er tilgængelig i rigelig mængder i Montpellier. Hver sommer byen vært dans, musik og teater festivaler fremvisning arbejde af førende internationale kunstnere. Klassisk musik, ballet og opera jævnligt iscenesat på Corum og Comédie, men takket være de bud års Montpelliers 250.000-ulige indbyggere (43 procent af befolkningen er under 30), eksperimenterende electronica, Leftfield film og udfordrende koreografi er altid på dagsordenen, også.

I modsætning til nabolandene Nîmes, er Montpellier ikke have en moderne kunst museum, men det nyligt renoverede Musée Fabre har en stor samling af 17., 18., 19. og 20. århundrede værker (herunder en hel etage viet til den smukke malerier af Pierre Soulages), og er den perfekte sted at mens væk en eftermiddag. Der er planer for at oprette en ny kunst plads inden for den tidligere Montpellier School of Pharmacy, på rue de l'Ecole de Pharmacie, men i mellemtiden La Panacee vært midlertidige udstillinger af moderne arbejde: Sørg for at tjekke sine karakterfulde bygninger og gårdhave.

Besøgende som famille? Montpellier har to store børn-pleasers. En kort bustur mod nord bringer dig til Serre Amazonienne en Amazonas hot hus fuld af bregner, figentræer og palmer, plus tropiske fisk, flora og fauna (mine børn ekshibitionist myresluger, de gigantiske edderkopper, flagermus hule - og improviseret regnskov storm). I den anden ende af Montpellier, er Montpellier helt nye akvarium, Mare Nostrum, en undersøisk verden af undren byder 3.500 udstillingsgenstande og 300 arter af marine liv, tage sporvognslinje nummer 1 og springe ud på Odysseum.

Brug penge, find de gode tilbud - Shopping i Montpellier

Shopaholics kan forkæle deres vane i Montpellier centrum. Mange butikker i landdistrikterne Frankrig er traditionelt lukket om mandagen, men de fleste af Montpelliers butikker har åbent hele ugen bar søndag. Velkendte navne som Galeries Lafayette, Habitat, Zara, Benetton, FNAC og Gap kan findes i den karisma-fri zone, der er den Polygone indkøbscenter (mellem Place de la Comédie og Antigone kvartal).

For flere recherche etiketter, hoved tilbage i Ecusson og sidegader forgrening rue de la Loge (rue de l'Argenterie og Rue de l'Ancien Courrier tilbyder rige muligheder). En gågade denne shoppers paradis er stedet at snuppe stilfuldt herretøj, dametøj, sko, smykker, lædervarer, briller, dufte og boligtilbehør.

Jagt efter tidløse franske klassikere? Prøv Lacoste butik på rue Saint Guilhem, på rue de la Loge, fransk kæde La Compagnie des Cotonniers lagre hofte, underspillet dametøj og til ultra-chic børnenes tøj er Petit Bateau på samme gade. Den rue Saint Guilhem prale et par smarte service forretninger i form af Guy Degrenne og L'Emprin, samt den fremragende Puig fromagerie og Maison régionale des Vins et des Produits du Terroir (et langt navn for et godt glas vin og speciale fødevarer emporium).

På hjørnet af Montpelliers rue Saint Guilhem og rue de la Loge står overdækket marked Les Halles Castellane, der sælger lækre frisk frugt, grøntsager, fisk, kød, charcuteri, ost og brød. Stop for at bestanden op på skovtur bestemmelser og derefter tage et sæde uden for en forfriskende glas kølig hvidvin (un ballon blanc) eller en noisette (espresso kaffe med et stænk af opskummet mælk).

Og så i seng

Når du er klar til at droppe de swishiest senge i Montpellier er i luksus B & B Baudon de Mauny, en 18. århundredes hôtel particulier i en af Ecusson flotteste gader. Ejere Nathalie og Alain de Bordas har skabt fem utroligt stilfulde værelser, der kombinerer omhyggeligt bevarede oprindelige funktioner med moderne chic (mobiliserede rejser med babyer bør bede om værelser på anden sal med adgang til det veludstyrede køkken). Priserne starter fra € 160 pr nat.

I den smukke Montpellier kvarter Place de la Canourgue, omgivet af cafeer og antikvitetsforretninger, tre-stjernet hotel Guilhem (rue Jean-Jacques Rousseau) har 34 værelser i en 16. århundrede bygning med en frodig have, lige så charmerende er den to-stjernede Hotel du Palais (+ 33 (0) 4 67 60 47 38), eller for moderne komfort og en visning af Place de la Comédie, der er den New Hotel du Midi.

Lidt historie

Sandt, Montpellier er ikke så gammel som nærliggende Nîmes, men det har en rig fortid går tilbage til middelalderen, hvor det startede som en gård. Forliget snart svulmede med ankomsten af købmænd indfører og sælger krydderier. Erhverv boomede og byen voksede til at blive kun overgået til Paris med den sene 1200-tallet. Et universitet blev grundlagt på dette tidspunkt tiltrækker studerende fra hele Europa.

Imidlertid var meget af Montpelliers tidlige succeser udslettet af reformationen og omkring 1600 havde byen stagneret. Venstreorienterede traditioner har altid været stærk i Montpellier - den franske nationalsang, La Marseillaise, blev født i universitetets her. I dag er dog, at byen er ivrig efter at præsentere sit progressive og dynamiske ansigt - det nyeste Montpellier udstillingsgenstand er en state of the art Supertram netværket klar til det 21. århundrede, som vil endda løbe ud til stranden.

Montpellier’s Top 5:

  • Place de la Comédie. Montpelliers centrale torv kronet på sin sydlige ende af den elegante 19. århundrede operahus. Dette er stedet at sidde og nyde en kop kaffe i en af de vigtigste cafeer, som linje stedet.
  • Peterskirken. Kendt for sine to raket-formede søjler, som understøtter en sten baldakin over hoveddøren, denne hovedparten af en bygning stammer fra det 14. århundrede. Interiøret dog mangler desværre noget af interesse.
  • Rue de la Loge. Montpellier Oxford Street, fyldt med butikker og butikker sælger alt fra tyggegummi til designertøj. Det løber fra Place de la Comédie til centrum af den gamle bydel. En anden populær square, især for unge mennesker, er Place Jean-Jaurès er omtrent halvvejs nede på gaden.
  • Antigone distriktet. Dette er Montpellier på sit mest moderne. Få her ved at gå gennem Polygone butikscenter i Place de la Comédie. Brug Oldtidens græske motiver og designs som inspiration, er denne ultra-chic forstad til lejligheder, butikker og restauranter helt iøjnefaldende hvis en lidt OTT
  • Musée Fabre Dette er stedet at komme til at få din kunst fix når du er i Montpellier. En af de bedste samlinger overalt i Frankrig af gamle mestre fra Flandern, Frankrig og Italien. Denne virkelig imponerende udvalg af malerier er hovedsageligt arbejdet i en lokal kunstner og indsamler, som testamenterede dem til byen i 1825.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar