søndag den 7. juli 2013

Krakow ferie ideer

En by af enorm historie og arkitektoniske charme, Krakow er en af Europas bedst bevarede hemmeligheder.

Besøger på et indfald efter booking ekstremt billige flyrejser på Ryanair, eventuelle forbehold, jeg havde om Polen som et feriemål blev hurtigt blæst væk af uovertruffen kombination af store fødevarer, fantastisk øl og et væld af ting at se.

Med det største middelalderlige torv i Europa, Krakow centrum er visuelt imponerende, med kirken af Jomfru Maria øgende over markedet handlende og turist travlhed. En lille smule af restauranter og barer skabe en levende café kultur, hvor man kan tage en belastning efter en hård dag med shopping eller gå de mange turistattraktioner. Det er et sted for enorme naturlige skønhed og føles stort set bevaret på trods af sin omtumlede fortid, som omfatter besættelse af nazisterne.

En af de mest tiltalende ting om Krakow er styrken af pund over for den polske valuta, Zloty. Det gør en tur til byen utroligt værdi i forhold til mere traditionelle storbyferie som Paris eller Rom. Her kan du forvente at betale mere end £ 2 for en pint øl i selv de smarteste barer. Restauranter kende billige, med fint spise virksomheder opladning så lidt som £ 10 for en hovedret. Med dette i tankerne, vi reserveret flere overførsler med den fremragende 'Krakowtrip.com ", en bil service og vejledning. For en samlet pris på £ 100 modtog vi til lufthavnen og to heldagsture i en stor komfortabel persontransporter. Fremragende værdi og stærkt anbefales som et alternativ til byen er lidt arkaisk offentlige transport!

Auschwitz, Krakow, Polen
Auschwitz, Krakow, Polen
Flere af Krakows skal besøge turistmål er forankret i de mørke dage i begyndelsen af 1940'erne, og det står nu som en drøm destination for WW2 fans. Oskar Schindler Factory, gjort berømt i Spielbergs film Schindlers liste er nu et strålende museum dedikeret til den rystende situation for jøderne i Krakow. Endnu mere bevægende er et besøg til koncentrationslejren Auschwitz hvor over en million mennesker blev systematisk og metodisk slagtet. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme. The Haunting minder om et rum fuld af menneskehår eller tusindvis af børnesko forbliver indlejret i din psyke som en kraftig påmindelse om, hvad mennesket kan være i stand til. Det er en absorberende, pædagogisk erfaring med informative museer og lærde turistguider.

En anden interessant dagsudflugt er til Wieliczka Salt Mine, 443 meter under jorden. En arbejdsgruppe mine stammer fra det 13. århundrede, det er en atmosfærisk, uhyggeligt sted, der byder på mange flotte udskæringer og en hel kapel, komplet med lysekroner og Jomfru Maria, hugget fra salt. Kom et gennemsnit på 1,2 millioner besøgende om året, er denne UNESCO world heritage site værd at afsætte en formiddag for.

Krakow har en travl natteliv og er virkelig en by, der aldrig sover, med mange barer åbne indtil de sene timer. I Kazimierz, den tidligere jødiske kvarter, er der en cool, laid back føler til barer og klubber omkring pladsen, Plac Nowy. Uundgåelig er den kommunistiske æra tema-baren Propaganda (ul. Miodowa 20), som er en veritabel tidskapsel og fyldt med en ung, spændende tilskuerne. Tæt ved ligger Moment (Ulica Jozefa 34), en 70 tema bar med en ultra-hip vibe og imponerende drikkevarer markering. Tættere på torvet er barok (ul. Sw. Jana 15) en smart, upmarket bar, der ikke ville være på sin plads i det centrale London. Indeholder en restaurant, natklub og ølhave det har noget for enhver smag og virkelig imponerende cocktails.

Den restaurant scene er varieret og interessant med alt fra fine middag til traditionel gade mad. Ancona (ul. Dominikanska 3) betragtes af mange som Polens bedste restaurant. Fremhævning lokale ingredienser som Wild Boar og kreative, usædvanlige kombinationer, fødevarer er af en meget høj standard, selvom chokolade og blå ost soufflé dessert er lige så skrupskør som det lyder. For en top notch bøf ikke lede længere end Pimiento Argentino Grill (ul. Stolarska 13). En smart, moderne omgivelser, hvor kødet er konge, er det stærkt anbefales for sin kvalitet af råvarer og værdi for pengene.

Krakow er den perfekte balance mellem kultur- og natteliv. Hvis du er på udkig efter en værdi for pengene storbyferie i et levende sted, ser ikke yderligere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar