onsdag den 17. juli 2013

Det skal du se på din rejse til Chile

Chile udgør en 4500 km lang, smal stribe med en gennemsnitlig bredde på 175 km, klamrede sig til den sydvestlige kant af Sydamerika. Den smalle splint af jord er bundet af Andesbjergene på den ene side og Stillehavslandene på den anden side. I den nordlige del af Chile ligger den tørreste sted på Jorden, Atacama-ørkenen. Punta Arenas, den sydligste by i verden er på den sydlige spids af Chile fastlandet. Magellanstrædet og Ildlandet Island ud fastlandet Chile i syd er delt mellem Chile og Argentina. Den sydligste spids af kontinentet Sydamerika er en klippe kaldet Kap Horn ligger på Horn Island, som tilhører Chile.

Geografisk Chile er et land fuld af kontraster. Det dækker uhyre forskelligartede terræn, herunder vulkanske tinder Andes i øst, Stillehavet i vest, forbyder Atacama-ørkenen i nord, den frugtbare floddal i den centrale Chile og uforklarlige archipelagic labyrinten slutter i den chilenske Patagonien og storm kastede hav i syd. Klimaet i Chile er også så forskellige som terrænet. Men andre end Andesbjergene og Atacama, resten af Chile opretholder moderat og behagelig temperatur.

Chile har en veludviklet turisme infrastruktur i forhold til andre latinamerikanske lande. Politisk er det et stabilt land og økonomisk velstående. Det er et af de sikreste lande i Sydamerika med høflig og respektfuld mennesker. Gyldigt pas og turistvisum er påkrævet, med undtagelse af nogle udenlandske lande, herunder USA, Storbritannien, Australien, New Zealand og Canada. Ideelle tidspunkt at besøge Chile er fra midten af september til begyndelsen af december, og fra marts til juni. Omkring dette tidspunkt vejret er behageligt i Chile, og det er mindre overfyldt. Forskellige regioner i Chile er godt forbundet med fly, bus og tog. Selvom biludlejning er ikke påkrævet, kan de tilbyde frihed til at udforske Chile i dit eget tempo og tid. Nogle færgedrift og lokale krydstogter er også tilgængelige til at besøge fjerntliggende øer eller sightseeing. Men en af de største farer, mens rejser Chile er luft, vand og jord forurening. Logning af skove, hurtig urbanisering, øget trafik på veje og kobber minedrift er ansvarlige for at sprede forureningen. Santiago er en af de mest forurenede byer i Latinamerika og nogle gange børn og ældre rådes til at holde sig indendørs i flere dage.

Men Chile med sine utroligt varierede landskaber og tempererede zoner, byder på nogle fantastiske turistattraktioner at besøge. Du kan besøge landets ældste vinmarker, fantastiske strande, forbyder tørre ørken fyldt med frugthave oase, snedækkede vulkaner, salt flats, laguner, søer og rolige, afslappede øgrupper. The Lake District i det centrale Chile er en frodig grøn dal dækket med spektakulære naturlige skønhed. Det har en række fantastisk smukke søer med klare azurblå vand spejling toppene af is udjævnede vulkaner. Der er tolv principielle søer og en række mindre sammenføjning floder og vandløb. Her kan du nyde Chiles bedste ferskvandsfiskeri. Der er seks vulkaner, der løber gennem Lake District med fire gennemløb fører til Argentina. Den Chiloe øhav i den sydlige udkant af Lake District er et roligt dødvande berømt for sin lokale mytologi, gamle trækirker og vaklende huse på pæle. Det er en stor ø indhyllet i tåge og mystik og har rigeligt vandforsyning og tætte skove.

Atacama-ørkenen, Chile
Atacama-ørkenen, Chile
Atacama-ørkenen i det nordlige Chile er verdens største gold og uhyggelig landskabet. Her kan du besøge den oprindelige rock kunst kendt som helleristninger, forladte spøgelsesbyer og et par frugtbare frugtplantager spredt blandt de golde landskab. Andesbjergene i baggrunden af Atacama-ørkenen blokerer de tropiske storme stiger i Amazonas. I den tid af El Niño, forårsage ændringer i havoverfladen circulations uophørlige voldsomme regnskyl i nogle dele af ørkenen og forårsage flash oversvømmelser og byger af vegetation.

Den altiplano er en højslette forbinder den østlige og vestlige områder af Andesbjergene. Blandt de øde og dystert strækninger af jord, kan du komme på tværs hvide salt lejligheder, turkis søer og snedækkede vulkaner. De semi forladte landsbyer spredt blandt regionens er hjemsted for de indfødte Aymara der rejser lamaer og alpakaer. En anden bemærkelsesværdig region i Chile er Patagonien. Det er den mest berømte region i Chile på den sydligste ende af landet og kontinentet. Det er den storslåede grand finale af Moder Natur, en gruppe af øer, isbjerge, gletsjere og bjerge.

Påskeøen eller Rapa Nui, er den mindste og mest isolerede beboede ø i verden. Øen er rig med unikt økosystem og subtropiske skove. Det har tre udslukte vulkaner, vulkanske kratere og huler. Chiles topografi og klima er velegnet til en rig mangfoldighed af flora og fauna. Chile er et af de bedste turistmål for adventure rejser og udendørs aktiviteter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar