torsdag den 11. juli 2013

Storbyferie i Glasgow Skotland en moderne perle

Glasgow og Edinbugh. De to er ved modsatte ender af spektret. Selvom Glasgow kun er 75 km væk fra Skotlands andre populære urban destination, det har en mening om sit eget. Før nogle fornyelsesprojekter indtraf, det plejede at være ganske grovkornet, mens Edinburgh er indbegrebet et Storbritannien-eventyr med sit slot på bakken, charmerende huse og smukke sidegader.

Glasgow, dog aldrig rigtig haft det charme. Men det har noget andet. En slags livsglæde. En sand urban begejstring tydeligt i de overfyldte gader, musik-fyldte "stil" barer og rigelige kunstgallerier. Og for de sidste 20 år eller deromkring, er det virkelig kommet opmærksom på dem, der elsker byer og rejse publikationer holde placere den på deres liste over store kulturelle byer og lignende. Det er nemt at se hvorfor! Glasgow er en sand moderne by med alt, hvad du ville forvente at finde der, sans staffage af Edinburgh eller endda London.

Det er derfor, det er et must-see på en tur til Skotland, og du vil være sikker på du bruger lige så mange dage i Glasgow, som du gør i nærliggende Edinburgh. Der er sådan et væld af ting at se og gøre og så meget at tage i, mens du gør det.

Gode steder at bo i Glasgow

Som du planlægger din rejse til Skotland og Glasgow i almindelighed, vil din forskning uden tvivl viser, at der er et stort udvalg af boliger at vælge imellem. Glasgow har alt fra vandrehjem til plys luksus logi og alt i mellem, herunder tilbud fra mange af de kendte europæiske og amerikanske kæder.

En favorit er Hotel DuVin, en luksus boutique virksomhed, der sidder i det West End område, praktisk at mange af byens seværdigheder. Denne victorianske skønhed har kun 49 værelser og suiter, så det er aldrig for overfyldt, og det er overdådigt dekoreret med rige juvel-tonet tapet og sengetøj. Spisestuen tilbyder en vidunderlig syv-kursus vinsmagning menu og - naturligvis - eftermiddagste. Kokken ofte gør særlige demonstrationer for gæster. Yum!

I centrum af byen, er Malmaison en god satsning. En anden boutique perle, er det huse i en tidligere kirke og er omtrent lige så hip som de kommer. Det er så indbegrebet Glasgow! Værelserne er ultra-moderne og overbærende. (Gå ikke glip af de "monsun" brusere i suiterne!) Onsite Brasserie serverer spektakulære pub mad og kan prale med en vin liste, der vil banke din sokker af dig. Og hvis du kan lide at blande sig med de lokale, vil du opdage, at Malbar er en favorit med Glasgows in-crowd og et godt sted at hænge ud.

Hvis du rejser med familie, herunder børn, kan du overveje at prøve en af de Premier Inns for overkommelige, børnevenlige indkvartering. Den ene hedder "City Centre Buchanan Galleries" er særligt velplacerede til at udforske byens mest populære attraktioner. For noget mere eksklusivt, overveje meget moderne Radisson Blu, der har betydelige værelser med gulv-til-loft-vinduer, en nice pool børnene vil elske, tøjvask og børnepasning.

Glasgow must-sees

George Square, Glasgow
George Square, Glasgow
Når du er på vej til at udforske byen, vil du opdage, at det faktisk er meget brugervenligt. Det er nemt at finde rundt det kommercielle centrum af Glasgow og omkring kvarterer som den meget livlige, meget urban West End, hvor skarer gerne samles til sen aften sjov. Derfor udforske byen til fods er en god idé, og giver dig mulighed for at lave improviserede stopper ved interessante ting, du kan finde undervejs.

Men hvis du foretrækker at have en bestemt rejserute på hånden, her er et par steder, som du helt sikkert vil ønsker at inkludere på din dagsorden.

  • Glasgow School of Art - Mens hvad der er inde i denne bygning er helt sikkert vidunderligt, det er selve bygningen, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Designet af Scottish arkitekt Charles Rennie Mackintosh, blev det bygget omkring begyndelsen af det 20. århundrede og omfatter idéer trukket fra både Art Nouveau og kunsthåndværk bevægelser. Du kan tilmelde dig en timelang guidet rundvisning i bygningen næsten enhver dag i ugen. Det er den eneste måde at få vist de private dele af interiøret, og det er værd at tidspunktet.
  • Glasgow Cathedral - Premieren gejstlige bygning i Skotland, blev denne dejlige katedral opført i det 13. århundrede og har været forholdsvis autentisk bortset fra en sjuskede restaurering, som til sidst forårsagede nedrivning af de vestlige tårne. Ikke desto mindre er det en guldgrube af gotisk design og er en fornøjelse at udforske, både inde og ude.
  • Holmwood House - Betjenes af National Trust, blev denne pragtfulde villa bygget i 1858 og er typisk for de strukturer designet af Alexander "Greek" Thomson. Det anses for den mest omfattende hjem i Glasgow-regionen (det ligger lige uden for byen). Værelserne er baseret på temaer fra klassiske litteratur og udsmykningen er storslået. Besøgende kan tage en rundtur i det indre og derefter udforske de smukke grunde og haver.
  • Riverside Museum of Transport and Travel - Great for børnene, dette museum profiler måder at mennesker kommer rundt fra sted til sted. Børnene vil elske de genskabte gader og butikker, de lokomotiver, de biler og cykler, og de øvrige tusindvis af artefakter udstillet på dette fantastisk museum, der omfatter et par dusin interaktive udstillinger samt.
  • The Burrell Collection - Når Sir William Burrell gået bort, han forlod nogle 9.000 kunstværker og andre genstande til byen Glasgow, som fortsatte med at bygge et museum til at huse samlingen. Du kan finde alt her fra kunstværker af en række medier til møbler og andre dekorative elementer og gamle artefakter. Vær sikker på at forlade masser af tid til at udforske denne perle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar