tirsdag den 9. juli 2013

Oplev kultur og arkitektur i Rotterdam

Rotterdam er en stor og moderne havn by, der har rejst sig som fugl Phønix fra asken fra Anden Verdenskrig. I 1940 bombede tyskerne byen for at tvinge en hurtig overgivelse af Holland. De fleste nedrivninger var faktisk gjort i færd med at genopbygge byen til moderne standarder. Kun tre store bygninger i centrum har overlevet mirakuløst: rådhuset, St. Laurence kirke og Det Hvide Hus.

I dag er Rotterdam den mest moderne by i Holland, med de høje stigende tårne virksomhedens bygninger i centrum. Nogle mennesker tror, at det blev en legeplads for arkitekter forsøger deres teorier og dermed gør Rotterdam et kæmpe vindtunnel, men du kan virkelig føle ting sker her, hvis du er interesseret i arkitektur. For et stykke tid, det er det rette sted at være for en perfekt aften i byen. Selvom Rotown har anstændigt, selvom små handlinger, og er velkendt internationalt, The Thalialounge er stedet at se og blive set i en groovy club atmosfære og De Doelen er en vidunderlig mødested for klassisk musik. Klubber som Now & Wow, Off Corso og Baja Beach Club er meget populært i Holland. Rotterdam er blevet natteliv city nummer et, overtagelse denne holdning fra Amsterdam.

Euromast Space Tower, Rotterdam
Euromast Space Tower, Rotterdam
Symbol af Rotterdam er Euromast Space Tower, 184 m. høj der måtte forlænges flere gange for at holde sin førende position som højeste bygning i Meuse byen. Fra dette tårn med sin revolverende sit-down elevator du har en fremragende udsigt over byen og det omkringliggende industrihavn landskabet. Havnen er en af de travleste i verden, er uafgjort i sig selv og stadig den største en, hvis man tæller ved ren volumen.

En by som dette kan ikke undvære museer. En samling af maleri, skulptur og design værd at se vises i Boymans-van-Beuningen Museum. En dag i Rotterdam er tilstrækkelig for de fleste, men du kan også bruge flere dage, hvis du vil se det hele. De hollandske institutter fotografering og arkitektur er placeret lige i nærheden af centrum, og der er masser af gallerier. I februar er der altid den Internationale Film Festival og hvert andet år er der et foto biennale. Kunsthal, tegnet af den berømte arkitekt Rem Koolhaas har skiftende udstillinger om alle mulige udtryk for kunst og kultur.

Indbyggerne, selvom de hævder at være en af de hyggeligste af Holland, har tendens til en noget mistillid udlændinge. I 2004 byens love at forbyde folk fra fattige familier at bosætte sig i byen kom til at være, når alle andre ressourcer blev tømt for at stoppe fattigdom bliver stadig mere populære. Det er derfor ingen overraskelse, Rotterdam var også hjemsted for den højreorienterede politiker Pim Fortuyn, der blev det første offer nogensinde for politisk mord i Holland, da han blev dræbt den 6. maj 2002. Der er en statue, du kan besøge, som stadig jævnligt har blomster sat under den.

Fordi Rotterdam er meget nær Bruxelles og Haag, og fordi det er en kæmpe havn, det har en enorm expat samfund, som har bosat sig i denne kun hollandske storby. Faktisk, tæt på 60% af befolkningen er enten ikke-nederlandsk eller hollandsk født i udlandet (allochtonen, på hollandsk). Problemet meste af expat samfund møder er den bureaukratisk måde kommunen og regeringen håndterer licenser, juridiske dokumentation osv. Hvis du ønsker at leve i Rotterdam eller Holland være sikker på at lære sproget så hurtigt som du kan, fordi der er en tendens af at være mindre tolerant i Holland. Den hollandske kan få meget irriteret, hvis du har boet der i et par år og stadig ikke taler hollandsk. For expat samfund i Rotterdam er der hjemmeside med alle former for tips & tricks til at vænne sig til Rotterdam livsstil. Desuden kan du altid kontakte kommunen for at få oplysninger om at leve i Rotterdam. De fleste af besværet ovenstående kan ignoreres af unionsborgerne selv, da de er fritaget for de fleste af papirarbejdet spurgt fra andre udlændinge.

Kom til Rotterdam for arkitektur, museer, natteliv, en forfriskende bådtur på Meuse eller måske bare shopping.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar